В допълнение към упражненията, извършването само на няколко други промени в живота ви може да ви помогне при сваляне на килограми.

Здравословни навици при сваляне на килограми

Гледайте по-малко телевизия или прекарвайте по-малко време в игра на компютърни или видео игри. Използвайте това време за упражнения вместо това! Или се упражнявайте, докато гледате телевизия. Яжте 3 здравословни хранения на ден, включително поне 4 порции плодове, 5 порции зеленчуци и 4 порции млечни продукти. Уверете се, че пиете много течности преди, по време и след всяко упражнение. Водата е най-добра, но могат да се използват ароматизирани спортни напитки, ако не съдържат много захар. Това ще помогне да замените това, което губите, когато се потите. Спрете да пиете или пийте по-малко редовни безалкохолни напитки. Яжте по-малко нездравословна храна и бърза храна. Спете от 9 до 10 часа всяка вечер. Не пушете цигари, не пийте алкохол или наркотици.

Всеки тип редовна физическа активност може да подобри вашето здраве. Най-важното е, че продължавате да се движите!

Спорта трябва да е редовна част от деня ви, като миенето на зъбите. Може да бъде ъчаствате в групови тренировки  или да си правите индивидуални тренировки. Целта ви трябва да е да правите някакъв вид упражнения всеки ден. Най-добре е да правите някакъв вид аеробна дейност, без да спирате поне 20 до 30 минути всеки път. Правете заниманието възможно най-често, но не упражнявайте до степен на болка.

Останете позитивни и се забавлявайте при сваляне на килограми. Доброто психическо здраве е важно. Намерете дейност, която смятате за забавна. По-вероятно е да продължите с него, ако изберете нещо, което харесвате. Каквото и да изберете, уверете се, че то включва аеробна активност, която ви прави да дишате по-трудно и увеличава сърдечната честота. Това е най-добрият вид упражнения, защото  кара сърцето и белите дробове да работят по-добре. Освен това изгаря телесните мазнини.

Ефективни навици при сваляне на килограми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *