Какви са опциите за подбор на персонал

Временни услуги на персонала като опция за подбор на персонал

Агенциите предоставят на компаниите временни служители в случаите, когато се увеличава срокът за намиране на постоянен служител за свободно работно място, както и за периода на временна неработоспособност на постоянен служител на организацията и невъзможността да бъде заменен с друг служител на пълен работен ден. Агенциите предоставят и услуги за лизинг на персонал. Това се случва в случаите, когато работата на квалифициран специалист е търсена от наемащата фирма временно, а не постоянно.

Какви са опциите за подбор на персонал. Избор на мениджъри (ръководно търсене). Тази посока на набиране е фокусирана върху намирането на професионалисти от високо ниво, както и топ мениджъри. Методът, използван от тези агенции, се нарича лов на глави, а вербовчиците, специализирани в търсене на ръководители, се наричат ​​ловци на глави.

За нас: Фирма Upskill – адресът ни е: София, 1404, бул. България 111, сграда А, ет. 4. Можете да позвъните. Телефон за контакт: +359 882 240 381.

Метод за лов на глави

Принципът на действие на този метод се основава на следната предпоставка – мениджърите на високо ниво не търсят работа чрез реклами или чрез агенции, повечето от тях са успешни в бизнеса си и дори не мислят за смяна на работата. Задачата на „ловеца“ е да предложи на такъв кандидат по-благоприятни условия в друга организация.

Ловците на глави провеждат търсения въз основа на подробен анализ на пазара и възможни донорски компании. Те също така трябва да са добре запознати със спецификата на работата на предприятията в определени пазарни сектори, например в нефт и газ, банково дело и т.н. Източници на информация за директори са:

  • доклади и брошури, публикувани от организации;
  • индустриални публикации, които публикуват рейтинги на най-успешните мениджъри и служители, както и статии, доклади и други публикации;
  • поверителна мрежа за търсене.

Към избраните кандидати се подхожда внимателно с предложение за промяна на местоработата им, обсъждат се техните специфики и условия (ниво на заплащане, социални помощи), след което кандидатът се представя на клиентската организация.

 

Какви са опциите за подбор на персонал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *