Какво представлява полирането

Може да се каже, че има няколко различни форми на това, което може да се нарече „полиране на фарове“. Може би сте ги чували да описват като изрязване, усъвършенстване, възстановяване, смесване или редица други имена и подкатегории. помнете обаче, че на много основно ниво всички тези термини означават едно и също нещо.

Полиране на фарове, независимо дали е ръчно или машинно върху боядисване или дори гланцови пластмаси, е просто механично (или физическо) отстраняване на дефекти чрез абразия на повърхността. В по -голямата си част процесът включва абразиране на горния слой, за да се отстрани микроскопично количество. Това от своя страна изглажда дефектите, създавайки по -плоска повърхност. Това също кара светлината да се отразява в по -еднаква посока, изравнявайки оптичното покритие, правейки повърхността да изглежда по -дълбока и блестяща. Полирането тогава е малко като ексфолиране за автомобили!

Това, което отличава, казваме, рязането и усъвършенстването един от друг е интензивността на продуктите, използвани за желания резултат. Груба режеща смес например ще бъде по -абразивна и ще премахне повече повърхностен материал по -бързо. Докато по -фината финишна смес или лак ще имат много по -малко агресивно ниво на рязане и ще бъдат проектирани да изглаждат повърхността на още по -микроскопично ниво, причинявайки драскотини толкова малки, че просто не могат да се видят.

Мислете за това като за шлайфане на дървен блок

Едрата шкурка бързо ще отнеме голямо количество материал, но ще остави забележимо нерафиниран завършен вид. Следването с различна степен на по -фина шкурка изглажда повърхността до ниво, приятно на допир и приятно за окото. Това е абсолютно същата идея при полиране на боя, само на по -безкрайно малко ниво.

Истинските въпроси тук са: колко интензивно трябва да бъде полиране на фарове? И колко от повърхностния слой трябва да отнемете? Е, това е правопропорционално на дефектите, които се опитвате да отстраните в каква боя.

Какво можем да кажем за полиране на фарове