Боксът е контактен спорт, колкото и да му се иска на човек, но ударът не може да бъде избегнат. Колкото по ниско е теглото на боксовите ръкавици, толкова по-тежък и болезнен е ударът, с по -голяма вероятност за нокаут, поради което професионалистите се боксират в десетки с твърда лента – корсет за ръце.

За външния слой на боксовите ръкавици се използва различен материал. Вътрешната подложка осигурява защита и абсорбиране на ударите. Така че, колкото по -голяма е вътрешната подложка на ръкавиците, толкова повече силата на удара се разсейва. Това е важно да се отчита при избора на правилните боксови ръкавици. За пример: боксова ръкавица от 16 унции тежи 454 г, почти двойно повече от ръкавицата от 10 унции, но въпреки теглото, ударът няма да бъде толкова силен, колкото по -малка ръкавица.

Как точно да изберем боксови ръкавици?

За радост на боксьорите, производителите на боксово оборудване не оставиха нишата на боксовите ръкавици настрана. Всяка година те се опитват да подобряват моделите и да ги правят по -удобни както за начинаещи, така и за професионалисти. Можете да си купите боксови ръкавици 16 унции на нашия уебсайт.

Събрали сме модели на доказани марки на страхотна цена. За да не се загубите в асортимента, свържете се с нас за помощ и ние ще ви разкажем подробно за производителите, техните предимства, на какви характеристики трябва да обърнете внимание.

Ако се съмнявате, че размерът няма да ви подхожда, ние ще организираме монтаж на видео връзката и ще покажем всички нюанси.

Теглото на ръкавиците в бокса е един от ключовите параметри за избор на тренировъчно оборудване. Днес можем да разгледаме подробно боксовите ръкавици 10 Oz. Кои спортисти и за какви задачи ги използват и са подходящи. И какво точно ние да търсим при покупката на правилните боксови ръкавици за подходящата цел.

Как влияе теглото на боксови ръкавици