Как да изберем правилна раница?

Дамската раница е аксесоар, но като всеки аксесоар или ще ви подобри, или напълно ще наруши стила, който сте подготвили за деня.

В тази статия искаме да поставим този вдъхновяващ аксесоар, който носи със себе си силна история в центъра на дебата.

Как да изберем правилна раница? Дамската раница определено е „must have“ аксесоар, за да завършите тоалетите си от една страна и особено да ви позволи да носите вещите си навсякъде със себе си, независимо дали са компютри, камери, файлове или уикенд пътуване.

Ще откриете, че стилната раница може бъде приятна, удобна и изключително просторна за съхранение.

Историята на раницата

Подобно на много големи иновации, както и други модни артикули, раницата е измислена от американската армия в началото на 20-ти век, за да позволи на войниците да носят екипировката си.

Тази гениална система, осигуряваща баланс на тялото, много бързо замени куфара, което изискваше войниците да бъдат поне 2-ма за транспортиране на оборудване.

Едва през 70-те години на миналия век раницата започва да се продава на широката публика, като бързо се превръща в основен мъжки аксесоар. По-късно се появиха гами за жени с по-елегантни и по-малки модели, които да заменят безпогрешната чанта.

Как да изберем най-добрата раница?

Много хора ще ви кажат: „чантата е чанта “. Но моделите, които дизайнери и търговци ни представят през последните години, накара много от нас все по-често да изберат раницата като препочитан моден аксесоари.

И затова между другото сте тук.

Това, от което се нуждаете, е раница, която е:

  • Модерна
  • Функционална
  • Универсална
  • Удобна

Както бе споменато по-горе, раницата подхожда добре с всеки небрежен външен вид и ще добави характер към вашия стил.

Модата е важна, но не трябва да забравяме основната цел на раницата: Тя трябва да бъде практична и функционална.

И за това трябва да се съсредоточите върху 2 точки: нейният капацитет за съхранение и вътрешната ѝ организация.

Строгият минимум е основен джоб, допълнителен джоб, интегриран в основния джоб и преден джоб, позволяващ лесен достъп до най-малките ви предмети.

Ако нямате този строг минимум, обмислете покупката на раницата, защото всичките ви неща ще се объркат и могат да се повредят когато са заедно без разделител между тях. Пример: ако нямате джоб за лаптоп, компютърът ви ще се скита в чантата ви и ще бъде на милостта на вашето зарядно, камерата или по-лошо, вашите ключове, които ще надраскат скъпото ви оборудване.

Раница трябва да е удобна, така че още по-трудно е да изберем удобна раница, когато сме в интернет.

Ето защо решихме да ви дадем някои съвети за ключовите моменти, на които да обърнете внимание, когато се натъкнете на раница, подходяща за вас.

Първата точка, която трябва да се наблюдава, е дебелината на дръжките на чантата ви.

Те трябва да са с дебелина най-малко 2 или 3 сантиметра. Всички по-тънки дръжки от тези, могат да ви създават неудобство или бързо да се амортизират.

 

Втората точка е подкрепата на гърба. Уверете се, че раницата не е твърда и ще следва извивките на гръбначния стълб. Без значение на колко години сте, ще бъдете благодарни за избора си след няколко години, когато няма да имате болки в гърба.

Как да изберем правилна раница?