Кулинарен туризъм в София

Столицата на България – София, можете да посетите традиционни заведения за национална кухня или за италианска, американска и други кухни на света, отдавна признати за класика на кулинарията. Но необичайните ресторанти в София също са интересни по свой начин. Със собствен нюх. Там, където атмосферата е интересна, ястията или интериорът са необичайни, където можете не само да хапнете вкусно, но и да прекарате време с интерес.

Търсите необичайни ресторанти в центъра?

  • Ресторант Махалото

Интерсното име на този софийски ресторант се дължи на още по-интересния му интериор. В ресторанта има голям брой различни часовници и много будилници. Ресторантът се намира в сутерена. Обслужването е ненатрапчиво, но ястията се доставят навреме и в правилния ред. Дървените кутии под тавана крият вентилацията. Атмосферата е приятна, дори в залите за пушене няма неприятни миризми. Менюто е разнообразно, съставено от национални, български и европейски ястия. Цените тук са средни, не най-високи. Има и по-скъпи ресторанти. Сред гостите на този ресторант в София можете да видите известни софийски фотографи, български телевизионни звезди и писатели.

  • Ресторант 13-те стъпала

Ресторантът се намира в самия център на София, както повечето заведения в центъра на София, намира се във вътрешен двор. Такива заведения в София се наричат ​​ресторант-градина. Въпреки че такива ресторанти имат и вътрешни зали, тоест помещения, които не зависят от времето навън. Ресторантът е на три етажа и всички са стилизирани като през Средновековието, рицарската епоха. Има отделна стая за големи компании, които могат да седнат на овалната маса. Има истинска камина. В сутерена има рицарска зала. Там е прохладно дори и в най-горещото лятно време. Собственикът на заведението сам посреща гостите, а те се обслужват от мъже сервитьори. Както е характерно за такъв ресторант, той има много стълби. Тоалетната е органично организирана, има дори хигиенни принадлежности, какво може да се намери дори не във всеки хотел. Този ресторант в София е подходящ за бизнес срещи, а също така е подходящ и за хора, които обичат историята и Средновековието.

  • Ресторант Вишните

Този ресторант се намира в най-престижния от централните квартали. Къщата, в която се намира заведението, е много стара, построена е преди поне сто години. И заведението също работи от доста време, около 15 години. Руското училище се намира в този квартал. Това е най-малкият ресторант в София. Има само четири маси. Но това не трябва да е смущаващо. Тук можете да ядете например фондю и други сложни и вкусни ястия.

Кулинарен туризъм в София