Методи за шлайфане и полиране на алуминиеви джанти и дискове

Не забравяйте за личните предпазни средства. Носете гумени ръкавици и респиратор, когато работите. Джантите на колата трябва да бъдат шлифовани преди полиране.

Само дискът, който вече е полиран, без повреди, не може да се шлайфа. Точно ако трябва леко да актуализирате лака.

Методи на шлайфане:

  • Ръчно. Без да използвате електроинструмент. Този метод е неефективен и се използва само в определени случаи.
  • С помощта на ръчен електроинструмент, чието закрепване има въртящ момент. Например електрическа бормашина или пневматичен инструмент.
  • Използване на машина. Това на практика е най -краткият път. Много автомобилни ентусиасти го правят сами. Достатъчно е дискът да започне да се върти. Но ние инсталираме диска, за да можете да стигнете до труднодостъпни места.

Ние използваме главината на вашия автомобил. Това е любителски начин за симулиране на машинен инструмент. Повдига колата с крик, като дава свободно пространство на колелото и го завърта с двигателя. Шлайфането може да се извърши ръчно или с помощта на електроинструмент (което е очевидно по -бързо).

В самия процес на шлайфане се използват материали с различни размери на зърната на абразивния материал (едрозърнест, среднозърнест и финозърнест). Започваме както обикновено, с едрозърнест и постепенно преминаваме към финозърнест. Всяка нова премахва остатъците от работата от миналото.

Какво е нужно и важно е да знаете за шлайфането и  полиране на алуминиеви джанти и дискове:

  • По време на работа трябва постоянно да следите чистотата на повърхността на диска и закрепването на електроинструмента. Останалите трохи от метал или абразив ще надраскат повърхността по време на по -нататъшна работа.
  • След шлайфане с един вид пясък, внимателно отстранете стърготините от диска с кърпа.
  • Когато работите, не оказвайте прекалено голям натиск върху електроинструмента и използвайте ниска скорост, за да не прегреете повърхността на острието.
  • Често правете паузи, за да наблюдавате внимателно процеса. Работейки с груби абразиви, можете да промените профила на диска, без да прецените силата си.
Методи за шлайфане и полиране на дискове и джанти