Мобилна оптимизация от SEO Агенция

Мобилната оптимизация е процесът, който гарантира, че посетителите, които имат достъп до вашия сайт от мобилни устройства, имат опит, оптимизиран за устройството.

 

Какво е Мобилна оптимизация от SEO Агенция ?

Всяка година хората прекарват все повече и повече време на своите мобилни устройства и таблети, но много уебсайтове все още не са проектирани да отчитат различни размери на екрана и време за зареждане. Мобилната оптимизация разглежда дизайна на сайта, структурата на сайта, скоростта на страницата и много други. Обърнете им сериозно внимание, за да сте сигурни, че не отказвате неволно мобилните потребители.

 

Най-добри практики за мобилни SEO

Ако вашият сайт вече е добре оптимизиран за търсачки, има само няколко допълнителни неща, върху които трябва да помислите, когато оптимизирате за мобилни устройства и преминаването на Google към индексиране на мобилни устройства.

 

Скорост на страницата

Поради проблеми с хардуера и свързаността, скоростта на страницата е дори по-важна за мобилните потребители, отколкото за настолните потребители. Освен оптимизирането на изображения, ще искате да минимизирате кода, да използвате кеширането на браузъра и да намалите пренасочванията. Повече информация за скоростта на страницата можете да получите като се свържете с нас на бул. Драган Цанков 36 и  на имейл: info@webstation.bg.

 

Оптимизирайте за локално търсене

Ако вашият бизнес има локален елемент, не забравяйте да оптимизирате мобилното си съдържание за локално търсене. Това включва стандартизиране на вашето име, адрес и телефонен номер и включване на името на вашия град в метаданните на вашия сайт.

 

Конфигурация на мобилен сайт

Вероятно най-важното решение, което ще вземете, когато настройвате сайт, е да решите дали искате да използвате отзивчиво, динамично обслужване или отделна конфигурация на сайта. Всеки има своите предимства и недостатъци. Google предпочита адаптивния дизайн, но поддържа и трите опции, стига да сте ги настроили правилно.

 

 

Дизайн на сайта за мобилни устройства

Мобилните устройства опростяват и правят революция в начина, по който са проектирани сайтовете. Ние сме SEO фирма Уебстейшън ООД в София, която има експертиза в оптимизирането на сайтове за мобилни устройства и онлайн магазини.

 

Не използвайте Flash

Приставката може да не е налична на телефона на вашия потребител, което означава, че ще пропусне цялото забавление. Ако искате да създадете специални ефекти, вместо това използвайте HTML5.

 

Не използвайте и изскачащи прозорци

Може да е трудно и разочароващо да опитате да ги затворите на мобилно устройство. Това може да доведе до висока степен на отпадане.

 

Дизайн за дебелия пръст

Навигацията със сензорен екран може да доведе до случайни щраквания, ако бутоните ви са твърде големи или твърде малки.

Мобилна оптимизация от SEO Агенция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *