Масло от риган – с какво е ценно

Свойства на маслото от риган – Маслото от риган е основен продукт, който се получава от едноименното растение, по -известно като обикновения риган. Листата на културата се подлагат на дестилация, в резултат на което от 1 тон суровина е възможно да се извлекат около 1 кг лек етер. Цветът на маслото е златист или тъмножълт, с подчертан пикантен аромат.

Ние сме Боталайф България ЕООД. За контак с нас: гр. София, жк. Студентски град, ул. Акад. Йордан Трифонов 11. За поръчки телефон: 0888 813 511

Продуктът съдържа:

  • карвакрол – вещество със силни антибактериални свойства;
  • тимолът е мощен естествен антисептик;
  • Витамини от група В и аскорбинова киселина;
  • флавоноиди;
  • витамини Е, А и К;
  • розмаринова киселина;
  • терпени;
  • геранил ацетат.

Маслото от риган е всъщност продукт, създаден на базата на растението риган.

Естерът на риган се оценява и от веществото нарингин, което инхибира растежа на раковите клетки в организма.

Обобщение

Риганът (Origanum vulgare) е растението, от което се произвежда масло от риган (етерично масло от риган), което има антиоксидантни, противовъзпалителни и антимикробни свойства.

Сред полезните свойства на маслото от риган е способността му да се бори с бактериални, гъбични и вирусни инфекции, храносмилателни проблеми, възпалителни заболявания и туморен растеж.

Маслото от риган може да се прилага върху кожата (например за лечение на гъбички по краката или ноктите) или да се приема през устата (например за подобряване на храносмилането и здравето на червата). Както и да се използва за вдишване, например във вид на инхалации.

Поради ограничените изследвания е твърде рано да се препоръчва масло от риган за всяко медицинско състояние. Ако планирате да го използвате, говорете с Вашия лекар, за да прецените потенциалните рискове и ползи.

Имайте предвид, че алтернативната медицина не трябва да се използва като заместител на стандартната грижа. Лечението на заболяване самостоятелно и избягването или забавянето на стандартното лечение може да има сериозни последици.

Описание и състав на маслото от риган