Най-евтината готова суха храна за кучета икономична класа също може да има своите негативи. Те не са особено полезни за животното, напротив, постоянното продължително хранене с тях в повечето случаи води до здравословни проблеми на домашния любимец. Всичко заради лошия състав: в икономичните фуражи няма истинско месо, а само карантии от животински произход със съмнително качество; също така на първо място в състава винаги са евтини хранителни пълнители като царевица, пшеница, соя. Но кучетата са месоядни по природа, те се нуждаят от месо, а не от зърно.

Освен това в такива храни присъстват изкуствени аромати и подобрители на вкуса (трябва по някакъв начин да принудите домашния любимец да яде отпадъци). Последните предизвикват пристрастяване, поради което тогава кучето отказва да яде висококачествена храна, а собствениците често погрешно смятат, че това се дължи на лошото им качество. Но причината е съвсем друга. Като цяло силно препоръчваме да не храните домашните си любимци с храна от икономична класа, освен в спешни случаи.

Списък на храни за кучета в икономична класа

Всъщност списъкът с храни за икономична класа е известен на всички, защото именно тези марки се рекламират най-много по телевизията. Но колкото и примамлива да е рекламата, те не могат да предложат нищо повече от красива опаковка.

Премиум храна за кучета

Най-популярните в Русия са първокласните фуражи. Въпреки че все още имат карантии, те са с по-високо качество и имат истинско месо (в зависимост от марката). Вярно е, че количеството на месните съставки не е голямо – около 25-30%, а оризът обикновено е основният компонент. Вече е възможно да се хранят възрастни кучета с такива храни, но те все още са далеч от идеалните. За кученца е по-добре да купувате супер първокласна храна, те вече съдържат всички необходими компоненти в точното количество.

Трябва да се отбележи, че първокласните фуражи, произведени в ЕС или САЩ, са по-качествени от тези, произведени в Русия. Например, ако има избор между местно произведен Royal Canin и френски, тогава е по-добре да вземете последния. С други думи, ако имате възможност да купувате по-качествена храна, тогава дори не трябва да разглеждате списъка с първокласни марки.

Hranazakucheta.bg предлага голямо разнообравие от храна и лакомства за вашия най-добър приятел. Ние имаме дори премиум храна за кучета, която също добра за здравословния разтеж на четирикракия ви приятел.

Различни видове премиум храна за кучета