Много е полезно да се анализират конкретни ситуации и да се приложат получените знания от шофьорски курсове на практика. Има много трудни точки, които са най-добре разработени на теория. Така че по-късно да е лесно да се разберат на практика.

В допълнение към горното ще бъде полезно за начинаещ шофьор да приложи на практика следните прости препоръки:

  • управлението на автомобила предполага увереност на водача в неговите знания и умения, защото от него зависи безопасността на него, на пътниците в колата му и на другите участници в движението. Следователно основното правило за начинаещ шофьор е увереността в правилността на техните действия. В случай на спорна ситуация, трябва да се опитате да не излизате от общия поток на трафика, за да не го влошите още повече;
  • преди да тръгнете за града, трябва да тренирате добре уменията си на тренировъчна площадка. Не се колебайте да задавате въпроси на инструктора по време на шофьорските курсове , за да получите ясни отговори. Вие също трябва да „почувствате“ колата и да можете ясно да я управлявате. Това е единственият начин да избегнете появата на различни извънредни ситуации по ваша собствена вина. Разбира се, по време на процеса на обучение инструкторът, дори когато пътува из града, винаги е наблизо и оказва помощ в трудни ситуации. Но това не винаги ще бъде така и това трябва да се разбере.
  • спазването на правилата за движение трябва да се извършва автоматично.  Тъй като в реалните условия на града водачът няма време да запомни това или онова правило. Той трябва да следи ситуацията на пътя и да реагира на всяка промяна във времето. Не трябва да има съмнение в главата относно правилното тълкуване на всеки знак, с модерния ритъм на движение в града просто няма да има време за това.

Следвайки препоръките, описани в тази статия, приемайки отговорен подход към процеса на обучение шофьорски курсове ще се научите и ще се справяте отлично на пътя.

Слушайки и запомняйки всичко, което инструкторите ще предадат на своите ученици по време на шофьорските курсове, ще  Ви направи добър шофьор.

Важно е да усвоите всички умения как да шофирате безопасно и вземете дългоочакваната шофьорска книжка.  Това ще отвари за Вас пътя към един нов свят – умело шофиране на собствена кола.

Шофьорски курсове за начинаещи шофьори